Avui presentem una recepta tradicional, però a la que li hem fet una volta per a que sigui una mica diferent.
Calamars farcits:
Ingredients per a dues persones:
Elaboració:
Bon profit!
Calamars farcits:
Ingredients per a dues persones:
- 5 calamars mitjans sencers.
- 6 gambes grosses.
- 1 botifarra.
- 1 botifarra negre de ceba petita.
- 1 ceba dolça.
- Mig pot de tomàquet natural triturat d'uns 400 grams.
- 1 litre de caldo de peix.
- 2 ous.
- Oli d'oliva verge extra i pebre.
- Mig gotet de vi negre.
- 6 escuradents.
- Pa del que més us agradi i que permeti sucar.
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
- Netejar bé els calamars sense que es trenquin i reservant-ne les potes i les aletes.
- Picar les potes dels calamars, les aletes i un dels calamars.
- Treure el budell de les botifarres i trencar-les a trossos petits.
- Picar la ceba ben fina.
- Batre els dos ous.
- A una paella grossa, posar les botifarres trencades a trossos i el calamar picat a coure a foc mitjà-alt i amb un bon raig d'oli.
- Quan les botifarres ja estiguin cuites i s'hagin reduït els sucs que havien desprès, afegir-hi els ous batuts i remenar per tal que s'integrin, apartant la paella del foc.
- Reservar la farsa per tal que refredi.
- Quan la farsa ja es pugui manipular amb les mans, farcir els calamars i tancar-los amb un escuradents. Reservar els calamars farcits.
- A una cassola grossa, posar les gambes a coure a foc mitjà-alt i amb un bon raig d'oli.
- Quan les gambes ja estiguin cuites d'un costat, separar-los el cap i aixafar-los. Donar la volta a les cues de gamba i als caps aixafats.
- Passats uns minuts, treure les cues de gamba i reservar-les. Acabar d'aixafar els caps.
- Afegir la ceba picada a la cassola i deixar que es dauri. Si cal, afegir una mica més d'oli.
- Quan la ceba ja estigui daurada, afegir el mig gotet de vi negre i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Afegir el tomàquet natural triturat, una mica de pebre, i tapar per tal que sofregeixi. Anar remenant de tant en tant.
- A una paella mitjana, afegir un raig d'oli ben repartit i daurar lleugerament els calamars farcits per ambdós costats.
- Quan els calamars ja estiguin daurats i el tomàquet sofregit, afegir els calamars a la cassola.
- Remenar per tal que s'integrin bé tots els ingredients i afegir el litre de caldo de peix.
- Deixar coure fins que es redueixi el caldo, afegint les cues de gamba quan quedin uns 5 minuts.
- Servir acompanyat d'una bona llesca de pa.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada