Avui presentem una recepta tradicional, però a la que li hem fet una volta per a que sigui una mica diferent.
Calamars farcits:
Ingredients per a dues persones:
Elaboració:
Bon profit!
Calamars farcits:
Ingredients per a dues persones:
- 5 calamars mitjans sencers.
 - 6 gambes grosses.
 - 1 botifarra.
 - 1 botifarra negre de ceba petita.
 - 1 ceba dolça.
 - Mig pot de tomàquet natural triturat d'uns 400 grams.
 - 1 litre de caldo de peix.
 - 2 ous.
 - Oli d'oliva verge extra i pebre.
 - Mig gotet de vi negre.
 - 6 escuradents.
 - Pa del que més us agradi i que permeti sucar.
 
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients:
 - Netejar bé els calamars sense que es trenquin i reservant-ne les potes i les aletes.
 - Picar les potes dels calamars, les aletes i un dels calamars.
 - Treure el budell de les botifarres i trencar-les a trossos petits.
 - Picar la ceba ben fina.
 - Batre els dos ous.
 - A una paella grossa, posar les botifarres trencades a trossos i el calamar picat a coure a foc mitjà-alt i amb un bon raig d'oli.
 - Quan les botifarres ja estiguin cuites i s'hagin reduït els sucs que havien desprès, afegir-hi els ous batuts i remenar per tal que s'integrin, apartant la paella del foc.
 - Reservar la farsa per tal que refredi.
 - Quan la farsa ja es pugui manipular amb les mans, farcir els calamars i tancar-los amb un escuradents. Reservar els calamars farcits.
 - A una cassola grossa, posar les gambes a coure a foc mitjà-alt i amb un bon raig d'oli.
 - Quan les gambes ja estiguin cuites d'un costat, separar-los el cap i aixafar-los. Donar la volta a les cues de gamba i als caps aixafats.
 - Passats uns minuts, treure les cues de gamba i reservar-les. Acabar d'aixafar els caps.
 - Afegir la ceba picada a la cassola i deixar que es dauri. Si cal, afegir una mica més d'oli.
 - Quan la ceba ja estigui daurada, afegir el mig gotet de vi negre i deixar que s'evapori l'alcohol.
 - Afegir el tomàquet natural triturat, una mica de pebre, i tapar per tal que sofregeixi. Anar remenant de tant en tant.
 - A una paella mitjana, afegir un raig d'oli ben repartit i daurar lleugerament els calamars farcits per ambdós costats.
 - Quan els calamars ja estiguin daurats i el tomàquet sofregit, afegir els calamars a la cassola.
 - Remenar per tal que s'integrin bé tots els ingredients i afegir el litre de caldo de peix.
 - Deixar coure fins que es redueixi el caldo, afegint les cues de gamba quan quedin uns 5 minuts.
 - Servir acompanyat d'una bona llesca de pa.
 
Bon profit!

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada