Calamars farcits

Avui presentem una recepta tradicional, però a la que li hem fet una volta per a que sigui una mica diferent.

Calamars farcits:
Calamars farcits


Ingredients per a dues persones:
  • 5 calamars mitjans sencers.
  • 6 gambes grosses.
  • 1 botifarra.
  • 1 botifarra negre de ceba petita.
  • 1 ceba dolça.
  • Mig pot de tomàquet natural triturat d'uns 400 grams.
  • 1 litre de caldo de peix.
  • 2 ous.
  • Oli d'oliva verge extra i pebre.
  • Mig gotet de vi negre.
  • 6 escuradents.
  • Pa del que més us agradi i que permeti sucar.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Netejar bé els calamars sense que es trenquin i reservant-ne les potes i les aletes.
    2. Picar les potes dels calamars, les aletes i un dels calamars.
    3. Treure el budell de les botifarres i trencar-les a trossos petits.
    4. Picar la ceba ben fina.
    5. Batre els dos ous.
  2. A una paella grossa, posar les botifarres trencades a trossos i el calamar picat a coure a foc mitjà-alt i amb un bon raig d'oli.
  3. Quan les botifarres ja estiguin cuites i s'hagin reduït els sucs que havien desprès, afegir-hi els ous batuts i remenar per tal que s'integrin, apartant la paella del foc.
  4. Reservar la farsa per tal que refredi.
  5. Quan la farsa ja es pugui manipular amb les mans, farcir els calamars i tancar-los amb un escuradents. Reservar els calamars farcits.
  6. A una cassola grossa, posar les gambes a coure a foc mitjà-alt i amb un bon raig d'oli.
  7. Quan les gambes ja estiguin cuites d'un costat, separar-los el cap i aixafar-los. Donar la volta a les cues de gamba i als caps aixafats.
  8. Passats uns minuts, treure les cues de gamba i reservar-les. Acabar d'aixafar els caps.
  9. Afegir la ceba picada a la cassola i deixar que es dauri. Si cal, afegir una mica més d'oli.
  10. Quan la ceba ja estigui daurada, afegir el mig gotet de vi negre i deixar que s'evapori l'alcohol.
  11.  Afegir el tomàquet natural triturat, una mica de pebre, i tapar per tal que sofregeixi. Anar remenant de tant en tant.
  12. A una paella mitjana, afegir un raig d'oli ben repartit i daurar lleugerament els calamars farcits per ambdós costats.
  13. Quan els calamars ja estiguin daurats i el tomàquet sofregit, afegir els calamars a la cassola.
  14. Remenar per tal que s'integrin bé tots els ingredients i afegir el litre de caldo de peix.
  15. Deixar coure fins que es redueixi el caldo, afegint les cues de gamba quan quedin uns 5 minuts.
  16. Servir acompanyat d'una bona llesca de pa.

Bon profit!

Comentaris