Fideus a la cassola

En l'entrada d'avui presentem una recepta tradicionals feta a base de fideus i carn.

Fideus a la cassola:
Fideus a la cassola

Ingredients per a 2 persones:
  • 200 grams de fideus prims.
  • 4 salsitxes petites.
  • 200 grams de costella de porc.
  • 1 bric de caldo de carn d'un litre.
  • 2 bons grapats de pèsols congelats.
  • 1 pot de tomàquet natural triturat.
  • 1 ceba gran.
  • 3 dits d'un gotet de vi negre.
  • Sal, oli, pebre i una fulla petita de llorer.
  • 1 cullerada de postres de pimentó vermell picant.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients:
    1. Pelar, netejar i picar la ceba ben fina.
    2. Tallar les salsitxes i les costelles a trossos de mida mossegada.
  2. A una cassola o paella fonda, posar a escalfar un bon raig d'oli a foc mitjà-alt.
  3. Quan l'oli estigui calent, posar la carn a daurar-se per tots costats.
  4. Quan la carn ja s'hagi daurat, treure-la de la cassola reservant-la a un plat.
  5. A la mateixa cassola on s'ha fet la carn, posar la ceba a coure baixant una mica el foc. Si cal, afegir una mica més d'oli.
  6. Quan la ceba estigui cuita, tornar a pujar el foc i afegir els 3 ditets del got de vi. Deixar que s'evapori l'alcohol.
  7. Havent-se evaporat l'alcohol, tornar a baixar el foc i afegir el tomàquet natural triturat. 
  8. De seguida, afegir també la cullerada de pimentó, pebre al gust i la fulla de llorer.
  9. Remenar i tapar la cassola per tal que es sofregeixi el tomàquet.
  10. Quan el tomàquet hagi sofregit, afegir la carn que teníem reservada a la cassola i els 2 grapats de pèsols.
  11. Afegir també mig litre de caldo de carn i deixar coure, remenant de tant en tant. Si veieu que s'enganxa és que heu de baixar el foc una mica més i/o remenar més sovint.
  12. A mesura que el caldo vagi reduint, afegir-ne més, reservant-ne un quart per al final (l'utilitzarem per a coure els fideus).
  13. Havent reduït tot el caldo de la cassola, tastar i rectificar de sal. 
  14. Afegir els fideus, el caldo que quedi i deixar que es coguin.
  15. Mentre els fideus acaben de coure, posar el forn a preescalfar-se a 200 graus.
  16. Quan els fideus ja siguin cuits, posar la cassola al forn i deixar coure 10 minuts.
  17. Passat aquest temps, treure del forn i servir.

Bon profit!

Comentaris