En aquesta entrada presentem una recepta que tant es pot fer per esmorzar com per postres.
Tortitas:
Ingredients per unes 6 unitats:
Elaboració:
Bon profit!
Tortitas:
Ingredients per unes 6 unitats:
- 140 ml de llet (en aquest cas ho hem fet amb llet semidesnatada).
 - 130 grams de farina de blat (la normal, per dir-ho).
 - 1 ou.
 - 2 cullerades soperes d'oli d'oliva.
 - 1,5 cullerades soperes de sucre.
 - 0,5 cullerada sopera de llevat en pols.
 - Una mica de sal.
 
Elaboració:
- Preparar tots els ingredients, pesant els que ho requereixin.
 - A un bol gran, afegir la farina, el sucre, la sal, el llevat, l'ou, la llet i l'oli.
 - Remenar amb una forquilla per tal que s'integrin tots els ingredients. S'ha de remenar fins que no quedi cap grumoll.
 - Quan la massa ja estigui llesta, posar una paella petita a escalfar-se a foc mitjà-alt. És molt important que la paella estigui en perfecte estat i que sigui antiadherent, ja que no hi posarem oli i no s'hi ha d'enganxar la massa quan la posem a coure.
 - Quan notem que la paella està calenta, agafar un cullerot (dels de servir sopa), omplir-lo amb massa i evocar-la amb compte a la paella.
 - Si ho fem amb compte, la massa s'escamparà una mica per la paella agafant forma rodona.
 - Quan veiem que comencen a sortit bombolletes petites a la part de dalt de la massa, és que cal donar-li la volta amb una espàtula grossa.
 - La massa es fa de seguida així que cal estar-hi a sobre per tal que no es cremi.
 - Havent-se cuit també per l'altre banda, retirar-la del foc i deixar que es refredi.
 - Repetir el procés per totes les tortitas fins que no quedi massa. Si cal, anar netejant amb paper de cuina la paella entre tortita i tortita.
 - Les tortites es poden servir amb Nutella, fruita, xarops varis, etc.
 
Bon profit!

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada