Tortitas

En aquesta entrada presentem una recepta que tant es pot fer per esmorzar com per postres.

Tortitas:
Tortitas

Ingredients per unes 6 unitats:
  • 140 ml de llet (en aquest cas ho hem fet amb llet semidesnatada).
  • 130 grams de farina de blat (la normal, per dir-ho).
  • 1 ou.
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva.
  • 1,5 cullerades soperes de sucre.
  • 0,5 cullerada sopera de llevat en pols.
  • Una mica de sal.

Elaboració:
  1. Preparar tots els ingredients, pesant els que ho requereixin.
  2. A un bol gran, afegir la farina, el sucre, la sal, el llevat, l'ou, la llet i l'oli.
  3. Remenar amb una forquilla per tal que s'integrin tots els ingredients. S'ha de remenar fins que no quedi cap grumoll.
  4. Quan la massa ja estigui llesta, posar una paella petita a escalfar-se a foc mitjà-alt. És molt important que la paella estigui en perfecte estat i que sigui antiadherent, ja que no hi posarem oli i no s'hi ha d'enganxar la massa quan la posem a coure.
  5. Quan notem que la paella està calenta, agafar un cullerot (dels de servir sopa), omplir-lo amb massa i evocar-la amb compte a la paella.
  6. Si ho fem amb compte, la massa s'escamparà una mica per la paella agafant forma rodona.
  7. Quan veiem que comencen a sortit bombolletes petites a la part de dalt de la massa, és que cal donar-li la volta amb una espàtula grossa.
  8. La massa es fa de seguida així que cal estar-hi a sobre per tal que no es cremi.
  9. Havent-se cuit també per l'altre banda, retirar-la del foc i deixar que es refredi.
  10. Repetir el procés per totes les tortitas fins que no quedi massa. Si cal, anar netejant amb paper de cuina la paella entre tortita i tortita.
  11. Les tortites es poden servir amb Nutella, fruita, xarops varis, etc.

Bon profit!

Comentaris