Pulled pork a la cervesa negra

En aquesta entrada us presentem una recepta que admet moltes variacions i que hem adaptat perquè sigui més fàcil fer-la a casa.

Pulled pork a la cervesa negra:

Ingredients per a 3 persones:
  • 600 grams de cap de llom de porc (la peça sencera).
  • 3 grans d'all.
  • 1 litre de caldo de carn.
  • 2 cerveses negres.
  • Pimentó dolç, pimentó picant i ceba en pols.
  • Sucre.
  • Sal, oli d'oliva verge i pebre.
  • 6 llesques del pa que més us agradi.
  • Fulles d'enciam al gust.
  • 2 tomàquets.

Elaboració:
  1. Fer tres forats a la carn amb un ganivet, pelar els tres grans d'alls i posar-los dins els forats fets.
  2. Salar la carn.
  3. A un bol petit, barrejar una cullerada sopera de pimentó dolç, una de pimentó picant i una de ceba en pols.
  4. Afegir una cullerada sopera de pebre i una de sucre.
  5. Barrejar el contingut del bol per tal que tots els ingredients s'integrin bé.
  6. Posar un bon raig d'oli d'oliva verge a escalfar-se a una olla grossa (hi acabarem posant el tros de carn sencer) a foc mitjà-alt.
  7. Arrebossar la peça de porc amb la barreja del bol.
  8. Quan l'oli de l'olla estigui calent, posar la peça sencera de porc i daurar-la per tots costats.
  9. S'ha de vigilar que no es cremin les espècies però aconseguir que la peça es dauri.
  10. Havent daurat la peça, afegir les cerveses negres i el litre de caldo.
  11. Remenar i deixar coure a foc mitjà unes 4 hores, o fins que el caldo s'hagi reduït quasi del tot (ha de quedar una mica de salsa).
    1. Anar girant la peça de carn de tant en tant.
  12. Quan el caldo hagi reduït, treure-la de l'olla i posar-la a una safata o bol gran. Amb dues forquilles desfilar la carn.
  13. Afegir la salsa que hagi quedat (i que ha d'estar força reduïda) al bol.
  14. El pulled pork es pot acompanyar de moltes maneres diferents: tipus hamburguesa amb amanida de col, en fajitas amb tomàquet i enciam i/o amb avocat, amb un saltat d'arròs i mongeta vermella, amb patates fregides o al forn, etc. Nosaltres les hem fet amb llesques de pa, enciam i tomàquet.

Bon profit!

Comentaris