En aquesta entrada us presentem una recepta que admet moltes variacions i que hem adaptat perquè sigui més fàcil fer-la a casa.
Pulled pork a la cervesa negra:
Ingredients per a 3 persones:
Elaboració:
Bon profit!
Pulled pork a la cervesa negra:
Ingredients per a 3 persones:
- 600 grams de cap de llom de porc (la peça sencera).
- 3 grans d'all.
- 1 litre de caldo de carn.
- 2 cerveses negres.
- Pimentó dolç, pimentó picant i ceba en pols.
- Sucre.
- Sal, oli d'oliva verge i pebre.
- 6 llesques del pa que més us agradi.
- Fulles d'enciam al gust.
- 2 tomàquets.
Elaboració:
- Fer tres forats a la carn amb un ganivet, pelar els tres grans d'alls i posar-los dins els forats fets.
- Salar la carn.
- A un bol petit, barrejar una cullerada sopera de pimentó dolç, una de pimentó picant i una de ceba en pols.
- Afegir una cullerada sopera de pebre i una de sucre.
- Barrejar el contingut del bol per tal que tots els ingredients s'integrin bé.
- Posar un bon raig d'oli d'oliva verge a escalfar-se a una olla grossa (hi acabarem posant el tros de carn sencer) a foc mitjà-alt.
- Arrebossar la peça de porc amb la barreja del bol.
- Quan l'oli de l'olla estigui calent, posar la peça sencera de porc i daurar-la per tots costats.
- S'ha de vigilar que no es cremin les espècies però aconseguir que la peça es dauri.
- Havent daurat la peça, afegir les cerveses negres i el litre de caldo.
- Remenar i deixar coure a foc mitjà unes 4 hores, o fins que el caldo s'hagi reduït quasi del tot (ha de quedar una mica de salsa).
- Anar girant la peça de carn de tant en tant.
- Quan el caldo hagi reduït, treure-la de l'olla i posar-la a una safata o bol gran. Amb dues forquilles desfilar la carn.
- Afegir la salsa que hagi quedat (i que ha d'estar força reduïda) al bol.
- El pulled pork es pot acompanyar de moltes maneres diferents: tipus hamburguesa amb amanida de col, en fajitas amb tomàquet i enciam i/o amb avocat, amb un saltat d'arròs i mongeta vermella, amb patates fregides o al forn, etc. Nosaltres les hem fet amb llesques de pa, enciam i tomàquet.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada