Ceba per a sofregits

Avui proposem una recepta bàsica molt útil i que podeu fer en les quantitats que us indiquem per tenir-la ja llesta i utilitzar-la durant tota la setmana:

Ceba per a sofregits:

Ingredients:
  • 3 cebes grans.
  • 1,5 litres de brou de verdures (es podria fer amb brou de carn o de peix, però llavors cal tenir-ho en compte a l'hora d'utilitzar-lo per a fer un altre plat, ja que agafa molt de gust).
  • Un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

Elaboració:
  1. Picar ben fines les 3 cebes (jo ho faig amb la picadora).
  2. Posar a una paella/cassola gran un bon raig d'oli i tota la ceba picada.
  3. Remenar i deixar coure fins que comenci a daurar-se.
  4. Quan ja veiem que la ceba comença a daurar-se, afegir una mica del brou de verdures, remenar i deixar coure.
  5. Repetir el procés fins que haguem gastat tot el brou (1 hora - hora i mitja).
  6. Quan acabem, guardar la ceba en un recipient de vidre (en els de plàstic si no es consumeix molt ràpid acaba agafant mal gust).
Aquesta base de ceba està boníssima, la podem fer servir com a base de sofregit, afegir-la a la truita amb patates o també directament com a condiment, escalfant-la una mica a la paella i posant-la sobre de les hamburgueses, per exemple.

Un altre avantatge que té aquesta base, és que la ceba es desfà molt, per la qual cosa és una bona solució si no us agrada trobar trossos de ceba en els plats.

Bon profit!

Comentaris