En aquesta entrada trobareu una recepta molt tradicional i coneguda, però amb un parell de trucs per a que sempre us quedi perfecte, fins i tot als que encara no la domineu del tot.
Truita de patates:
- 5 ous.
- 4 patates mitjanes.
- 2 cullerades de ceba per a sofregit (aquí teniu la recepta).
- Sal i oli.
Elaboració:
- Pelar les patates, netejar-les i tallar-les a quadrats petits.
- Fregir-les primer a foc baix i als últims minuts a foc més alt.
- En el nostre cas utilitzem una una màquina de fregir sense oli i el que fem és coure-les 30 minuts, apagar la màquina, i deixar-les a dins amb la tapa tancada 10 minuts més.
- L'objectiu és que quedin cruixents però toves per dins.
- Posar les patates a un bol i els 5 ous a sobre.
- En aquest punt podem afegir o no les dues cullerades de ceba per a sofregits.
- Batre els ous integrant-los amb les patates.
- Això farà que quedi una base més homogènia, amb tots els ingredients ben barrejats.
- Mentre anem batent els ous, anar aixafant una mica les patates.
- Deixar reposar la barreja uns 15-30 minuts, remenant-la de tant en tant.
- Agafar una paella petita i posar-li un bon raig d'oli. Posar a escalfar-se a foc alt.
- Afegir un pessic de sal a la barreja d'ous i patates.
- Quan la paella estigui ben calenta, tirar-hi la barreja d'ous i patates. Amb una espàtula, repartir bé la barreja per tal que quedi homogènia. Remenar una mica per ajudar a coure la truita.
- Passats uns minuts, agafar un plat més gran que la paella, posar-lo a sobre la paella i girar la truita.
- Posar la truita a la paella i deixar que es cogui uns minuts més.
- A mi m'agrada que la truita quedi torradeta per fora però líquida per dins i això ho aconseguim fent servir una paella petita i tenint el foc alt (en el meu cas, 8 sobre 9).
- Passats els minuts, passar la truita a un plat i servir.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada