Truita de patates

En aquesta entrada trobareu una recepta molt tradicional i coneguda, però amb un parell de trucs per a que sempre us quedi perfecte, fins i tot als que encara no la domineu del tot.

Truita de patates:

Ingredients:

Elaboració:
  1. Pelar les patates, netejar-les i tallar-les a quadrats petits.
  2. Fregir-les primer a foc baix i als últims minuts a foc més alt. 
    1. En el nostre cas utilitzem una una màquina de fregir sense oli i el que fem és coure-les 30 minuts, apagar la màquina, i deixar-les a dins amb la tapa tancada 10 minuts més.
    2. L'objectiu és que quedin cruixents però toves per dins.
  3. Posar les patates a un bol i els 5 ous a sobre. 
  4. En aquest punt podem afegir o no les dues cullerades de ceba per a sofregits.
  5. Batre els ous integrant-los amb les patates.
    1. Això farà que quedi una base més homogènia, amb tots els ingredients ben barrejats.
    2. Mentre anem batent els ous, anar aixafant una mica les patates.
  6. Deixar reposar la barreja uns 15-30 minuts, remenant-la de tant en tant.
  7. Agafar una paella petita i posar-li un bon raig d'oli. Posar a escalfar-se a foc alt.
  8. Afegir un pessic de sal a la barreja d'ous i patates.
  9. Quan la paella estigui ben calenta, tirar-hi la barreja d'ous i patates. Amb una espàtula, repartir bé la barreja per tal que quedi homogènia. Remenar una mica per ajudar a coure la truita.
  10. Passats uns minuts, agafar un plat més gran que la paella, posar-lo a sobre la paella i girar la truita.
  11. Posar la truita a la paella i deixar que es cogui uns minuts més.
  12. A mi m'agrada que la truita quedi torradeta per fora però líquida per dins i això ho aconseguim fent servir una paella petita i tenint el foc alt (en el meu cas, 8 sobre 9).
  13. Passats els minuts, passar la truita a un plat i servir.

Bon profit!

Comentaris