Avui us proposem una recepta que podeu fer amb les verdures que tingueu a casa: patata, nap, xirivia, pastanaga, carbassa, carbassó, mongeta tendre, pèsols, bròquil, coliflor, etc.. El més important és que mantinguem la base de ceba i porro, i que sofregiu molt bé totes les verdures abans d'afegir l'aigua per acabar-les de coure. També podeu substituir l'api per fonoll, li donarà un toc boníssim!
Crema de verdures
Bon profit!
Ingredients:
- Mitja ceba grossa.
- 1 porro.
- 1 carbassó.
- 2 pastanagues grosses.
- Un quart de carbassa.
- 2 branques d'api.
- Un tros petit de gingebre.
- Sal, pebre i oli d'oliva verge extra.
- Netejar i tallar a trossos petits la ceba i el porro.
- Pelar el gingebre amb una cullereta i picar-lo.
- A una olla, posar un bon raig d'oli a escalfar-se.
- Quan l'oli sigui calent, afegir a l'olla la ceba, el porro i el gingebre. Remenar i deixar que cogui uns minuts.
- Pelar, netejar i tallar a trossos petits les pastanagues.
- Quan la ceba es comenci a daurar, afegir les pastanagues, remenar i deixar coure uns minuts.
- Netejar i tallar a trossos petits el carbassó. Afegir-lo a l'olla, remenar i deixar coure uns minuts.
- Pelar, netejar i tallar a trossos petits el tros de carbassa. Afegir-lo a l'olla, remenar i deixar coure uns minuts.
- Netejar i tallar a trossos l'api. Afegir a l'olla i remenar.
- Cobrir amb aigua, remenar i deixar coure uns 30 minuts des que comenci a bullir.
- Passat aquest temps, apagar el foc i deixar reposar uns 30 minuts més.
- Triturar i servir salpebrant al gust. També es pot acabar de decorar amb una mica d'orenga, julivert o coriandre.
Al nostre compte d'Instagram podeu trobar més fotografies d'aquesta recepta, així com el pas a pas a històries destacades: @bonprofitbloc.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada