Crema de verdures

Avui us proposem una recepta que podeu fer amb les verdures que tingueu a casa: patata, nap, xirivia, pastanaga, carbassa, carbassó, mongeta tendre, pèsols, bròquil, coliflor, etc.. El més important és que mantinguem la base de ceba i porro, i que sofregiu molt bé totes les verdures abans d'afegir l'aigua per acabar-les de coure. També podeu substituir l'api per fonoll, li donarà un toc boníssim!

Crema de verdures


Ingredients:
  • Mitja ceba grossa.
  • 1 porro.
  • 1 carbassó.
  • 2 pastanagues grosses.
  • Un quart de carbassa.
  • 2 branques d'api.
  • Un tros petit de gingebre.
  • Sal, pebre i oli d'oliva verge extra.
Elaboració:
  1. Netejar i tallar a trossos petits la ceba i el porro.
  2. Pelar el gingebre amb una cullereta i picar-lo.
  3. A una olla, posar un bon raig d'oli a escalfar-se.
  4. Quan l'oli sigui calent, afegir a l'olla la ceba, el porro i el gingebre. Remenar i deixar que cogui uns minuts.
  5. Pelar, netejar i tallar a trossos petits les pastanagues.
  6. Quan la ceba es comenci a daurar, afegir les pastanagues, remenar i deixar coure uns minuts.
  7. Netejar i tallar a trossos petits el carbassó. Afegir-lo a l'olla, remenar i deixar coure uns minuts.
  8. Pelar, netejar i tallar a trossos petits el tros de carbassa. Afegir-lo a l'olla, remenar i deixar coure uns minuts.
  9. Netejar i tallar a trossos l'api. Afegir a l'olla i remenar.
  10. Cobrir amb aigua, remenar i deixar coure uns 30 minuts des que comenci a bullir.
  11. Passat aquest temps, apagar el foc i deixar reposar uns 30 minuts més.
  12. Triturar i servir salpebrant al gust. També es pot acabar de decorar amb una mica d'orenga, julivert o coriandre.

Al nostre compte d'Instagram podeu trobar més fotografies d'aquesta recepta, així com el pas a pas a històries destacades: @bonprofitbloc.

Bon profit!

Comentaris