En aquesta entrada us presentem una recepta fàcil de fer, però amb la que obtindreu resultats molt vistosos:
Roses braves:
Ingredients (per a unes 6 roses):
Elaboració:
- 4 patates grans.
 - 4 tomàquets madurs.
 - Mitja ceba gran.
 - Mig litre de brou de verdures.
 - Pimentón dolç.
 - Pebre negre.
 - Caiena.
 - Oli d'oliva verge extra.
 
Comencem amb la salsa brava:
- Netejar i tallar a trossos petits la ceba. Com que acabarem triturant i colant la salsa, no és important que els trossos siguin uniformes ni que siguin extremadament petits.
 - A una paella fonda o un cassó, posar la ceba a coure amb un bon raig d'oli.
 - Netejar els tomàquets i tallar-los a daus mitjans.
 - Quan la ceba es comenci a daurar, afegir els trossos de tomàquet a la paella, tapar i deixar sofregir.
 - Veient que els tomàquets ja han deixat anar tota l'aigua i que s'han desfet completament, afegir una cullerada de postres de pimentón, una punta de caiena (amb compte, que pica força) i tres voltes de molinet de pebre negre.
 - Remenar per tal que les espècies s'integrin bé amb la salsa.
 - Afegir el mig litre de caldo de verdures, tornar a remenar. Tapar a mitges la paella i deixar coure.
 - Quan el brou de verdures s'hagi reduït una mica més de la meitat, apartar la paella del foc i deixar que es refredi una mica.
 - Passats uns minuts, passar la salsa a un got batidor i triturar.
 - Tornar la salsa a la apella, passant-la per un colador de gra fi.
 - Deixar coure la salsa a foc mitjà-alt per tal que s'acabi de reduir, uns 10 minuts, o fins que tingui la textura desitjada.
 
Per a muntar les roses de patata:
- Pelar i netejar les patates.
 - Tallar les patates a làmines molt fines, d'aproximadament, 1 ml de gruix. En aquesta ocasió ho hem fet amb una mandolina (per tal que tots els trossos quedin uniformes), però també es pot fer amb un pelador de patates o a ganivet.
 - Per muntar les roses, només cal fer una fila de làmines de patata superposant-les entre elles, una a sobre de l'anterior. Entre l'inici d'una làmina i l'inici de la següent que té a sobre, ha de quedar, aproximadament, un dit de distància. Començar a enrotllar la fila del final cap a endavant.
 - Posar la rosa dins d'un motllo de magdalenes o similar. Si fa falta, acabar de completar amb pètals (làmines de patata) extra.
 - Utilitzar un pinzell de cuina per a pintar les toses per sobre amb una mica d'oli.
 - Amb el forn preescalfat a 200ºC, posar a dins les roses i deixar coure uns 40 minuts. Vigilar freqüentment i baixar una mica la temperatura del forn si veieu que les roses s'estan daurant molt ràpid.
 - Quan les toses ja estiguin daurades, treure-les del forn i deixar que es refredin una mica per a poder-les desemmotllar.
 
Per a emplatar:
- Posar una mica de salsa brava a un plat.
 - Col·locar la rosa de patata per sobre.
 - Farcir el centre de la rosa amb una mica més de salsa.
 
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada