En l'entrada que publiquem avui, prepararem una recepta tan bona, que li agrada a tothom:
Croquetes de pernil
- 200 grams de pernil.
- 100 grams de farina de blat.
- 90 centilitres de llet (n'he utilitzat de semidesnatada).
- 2 bones cullerades de ceba per a sofregit (aquí teniu la recepta).
- Pebre i nou moscada.
- Oli d'oliva verge suau.
- 2 ous.
- Pa ratllat per a arrebossar.
Elaboració:
- A una paella gran, posar un bon raig d'oli a escalfar-se.
- Tallar el pernil a trossos petits, traient-li la pell i una mica de greix. Posar el que retirem a un cassó on hi càpiga tota la llet.
- Posar la llet a escalfar-se al cassó, a foc mitjà-alt (a la que arribi a bullir, abaixar el foc de seguida).
- Picar el pernil amb una picadora per tal que ens quedin trossos petits i homogenis.
- Quan la paella estigui calenta, posar les dues cullerades de ceba i el pernil picat. Remenar i deixar coure uns minuts.
- Afegir la farina, un altre raig d'oli i remenar per tal que s'integri bé amb la ceba i el pernil. Deixar coure uns minuts per tal que les croquetes no tinguin gust de farina crua.
- Arribats a aquest punt, la llet ja hauria d'estar calenta.
- Col·lant-la amb un colador de gra fi, anar incorporant la llet a la paella. L'afegirem en tres o quatre vegades, remenant molt bé per tal que quedi completament integrada abans d'afegir-ne més.
- Afegir uns tocs de nou moscada en pols i remenar.
- Quan la massa tingui la textura desitjada, reservar-la a una safata, tupper o similar.
- Tapar la massa amb paper transparent a pell, és a dir, que el film toqui tota la superfície de la massa directament. Deixar refredar a temperatura ambient un parell d'hores, després de les quals, passar a la nevera i deixar-ho tota la nit.
- Per fregir les croquetes:
- Batre els 2 ous a un plat profund i posar una bona quantitat de pa ratllat a un altre.
- Preparar 2 plats més: un on posarem les croquetes crues i un altre amb paper de cuina, on posarem les que fregim.
- Amb la massa que hem preparat el dia anterior, fer les formes que més ens agradin (per exemple allargada, quadrada o boles).
- Passar les boles pels ous batuts cobrint-les completament i, a continuació, pel pa ratllat. Deixar-les al plat que hem preparat.
- Quan tinguem totes les croquetes arrebossades, posem 4 dits d'oli a un cassó i ho escalfem a foc alt.
- Si no volem fregir totes les croquetes les podem guardar tapades a la nevera pel dia següent o congelar-les.
- Quan l'oli estigui calent, posar-hi les croquetes i anar-les fregint de dues en dues.
- Quan ja estiguin daurades, treure i poar-les al plat amb paper de cuina per treure'n l'excés d'oli.
- Servir de seguida per tal que no perdin el cruixent.
Al nostre compte d'Instagram teniu el pas a pas d'aquesta recepta, a històries destacades: @BonProfitBloc.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada