Croquetes de pernil

En l'entrada que publiquem avui, prepararem una recepta tan bona, que li agrada a tothom:

Croquetes de pernil


Ingredients (per a unes 30 croquetes grans):
  • 200 grams de pernil.
  • 100 grams de farina de blat.
  • 90 centilitres de llet (n'he utilitzat de semidesnatada).
  • 2 bones cullerades de ceba per a sofregit (aquí teniu la recepta).
  • Pebre i nou moscada.
  • Oli d'oliva verge suau.
  • 2 ous.
  • Pa ratllat per a arrebossar.

Elaboració:
  1. A una paella gran, posar un bon raig d'oli a escalfar-se.
  2. Tallar el pernil a trossos petits, traient-li la pell i una mica de greix. Posar el que retirem a un cassó on hi càpiga tota la llet.
  3. Posar la llet a escalfar-se al cassó, a foc mitjà-alt (a la que arribi a bullir, abaixar el foc de seguida).
  4. Picar el pernil amb una picadora per tal que ens quedin trossos petits i homogenis.
  5. Quan la paella estigui calenta, posar les dues cullerades de ceba i el pernil picat. Remenar i deixar coure uns minuts.
  6. Afegir la farina, un altre raig d'oli i remenar per tal que s'integri bé amb la ceba i el pernil. Deixar coure uns minuts per tal que les croquetes no tinguin gust de farina crua.
  7. Arribats a aquest punt, la llet ja hauria d'estar calenta.
  8. Col·lant-la amb un colador de gra fi, anar incorporant la llet a la paella. L'afegirem en tres o quatre vegades, remenant molt bé per tal que quedi completament integrada abans d'afegir-ne més.
  9. Afegir uns tocs de nou moscada en pols i remenar.
  10. Quan la massa tingui la textura desitjada, reservar-la a una safata, tupper o similar.
  11. Tapar la massa amb paper transparent a pell, és a dir, que el film toqui tota la superfície de la massa directament. Deixar refredar a temperatura ambient un parell d'hores, després de les quals, passar a la nevera i deixar-ho tota la nit.
  12. Per fregir les croquetes:
    1. Batre els 2 ous a un plat profund i posar una bona quantitat de pa ratllat a un altre.
    2. Preparar 2 plats més: un on posarem les croquetes crues i un altre amb paper de cuina, on posarem les que fregim.
    3. Amb la massa que hem preparat el dia anterior, fer les formes que més ens agradin (per exemple allargada, quadrada o boles).
    4. Passar les boles pels ous batuts cobrint-les completament i, a continuació, pel pa ratllat. Deixar-les al plat que hem preparat.
    5. Quan tinguem totes les croquetes arrebossades, posem 4 dits d'oli a un cassó i ho escalfem a foc alt.
      1. Si no volem fregir totes les croquetes les podem guardar tapades a la nevera pel dia següent o congelar-les.
    6. Quan l'oli estigui calent, posar-hi les croquetes i anar-les fregint de dues en dues.
    7. Quan ja estiguin daurades, treure i poar-les al plat amb paper de cuina per treure'n l'excés d'oli. 
    8. Servir de seguida per tal que no perdin el cruixent.

Al nostre compte d'Instagram teniu el pas a pas d'aquesta recepta, a històries destacades: @BonProfitBloc.

Bon profit!

Comentaris