En aquesta recepta elaborarem un plat de pasta i peix que admet moltes variacions, i que podeu simplificar comprant el caldo ja fet:
Fideuà
- 150 grams de fideus.
 - 5 gambes.
 - 500 grams de musclos (en aquest cas em van sobrar de fer musclos al vapor i els vaig congelar). Podríem fer 300 de musclos i 200 de petxines. Aquests pesos inclouen les closques.
 - 300 grams de calamars. Podríem fer servir meitat calamars i meitat sípia.
 - 2 bones cullerades soperes de ceba per a sofregit (aquí us en deixo la recepta)
 - 5 cullerades soperes de tomàquet natural triturat.
 - Pebre i pimentón dolç.
 - Oli d'oliva verge extra.
 - Aigua.
 
Ingredients addicionals per a fer el caldo de peix:
- Si compreu peix fresc (llobarro, orada o, fins i tot, salmó), demaneu que us en guardin les espines i el cap, li van molt bé al caldo de peix i es poden congelar per fer-les servir més endavant.
 - 1 pastanaga.
 - 1 porro.
 - 1 xirivia petita.
 - Un tros de nap.
 - Un tros de col.
 - Tiges de ceba tendre, porro o el que tingueu.
 
Elaboració:
Començarem pel caldo de peix:
- A una olla mitjana, posar a escalfar un bon raig d'oli.
 - Pelar, netejar i tallar a trossos la pastanaga, el nap i la xirivia.
 - Tallar les puntes dels porros, treure'ls una capa i netejar. Tallar en un parell de trossos.
 - Netejar el tros de cal i tallar-lo en dos.
 - Netejar les tiges i tallar-les a trossos.
 - Netejar les 5 gambes traient el cap, l'intestí i pelant-les. Tallar en 3 trossos el cos de cada gamba i reservar. Farem servir 4 caps per la base de la fideuà, i 1 pel caldo. No llenceu les closques de les gambes que també les farem servir.
 - Treure les closques de tots els musclos menys a uns 4. A aquests, deixar-los només amb mitja closca i reservar-los. No llenceu les closques dels musclos que les farem servir pel caldo.
 - Quan l'oli ja estigui calent, afegir a l'olla el cap d'una gamba i les closques de totes. Afegir també les espines i el cap de peix. Deixar coure uns minuts.
 - Quan el cap de la gamba estigui guit, aixafar-lo per tal que deixi anar tots els sucs.
 - Afegir també un grapat de closques de musclo (les que sobrin ja les podem llençar).
 - Afegir les verdures, remenar per tal que s'integrin tots els ingredients. Deixar coure una mica i cobrir amb un litre i mig d'aigua.
 - Deixar bullir 30 minuts, comptant des de que comença a bullir.
 - Passat aquest temps, apagar el foc i tapar l'olla. Deixar reposar 30 minuts més.
 
Per la fideuà:
- Si fa falta, netejar i tallar a trossos els calamars (en el meu cas ja venien preparats).
 - A una cassola baixa (ha de ser apta per anar al forn, ja que acabarem la fideuà al forn), posar un bon raig d'oli a escalfar-se.
 - Quan l'oli estigui calent, afegirem els caps de les 4 gambes i deixarem que es daurin.
 - Quan els caps de les gambes ja estiguin cuits, els aixafarem per tal que deixin anar tots els sucs.
 - Afegir a la cassola els calamars i els musclos sense closca, deixar coure fins que els calamars s'hagin daurat.
 - Afegir les cullerades de ceba per a sofregit. Remenar.
 - Afegir també les 5 cullerades de tomàquet, així com pebre i pimentón al gust. Remenar i tapar la cassola. Deixar coure, remenant de tant en tant, fins que el tomàquet hagi sofregit.
 - Afegir la meitat del caldo que hem fet colant-lo amb un colador de gra fi.
 - Deixar coure fins que s'hagi reduït tot el caldo.
 - Afegir els fideus, remenar per tal que s'impregnin bé de tota la salsa y cobrir-los amb la resta del caldo (colant-lo també).
 - Deixar coure 10 minuts sense remenar, durant els quals preescalfarem el forn a 200ºC.
 - Passats els 10 minuts, posem per sobre la fideuà els trossos de gambes que havíem reservat i es musclos amb mitja closca. Posar la cassola al forn i deixar 5 minuts a màxima potència.
 - Treure la cassola del forn i servir.
 
Al nostre compte d'Instagram teniu el pas a pas d'aquesta recepta, a històries destacades: @BonProfitBloc.
Bon profit!
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada