Milfulles de patata amb muselina d'all

Avui presentem una recepta que podeu simplificar utilitzant patata bullida ben aixafada, però que seguint la proposta que us fem, obtindreu aspecte i una textura diferents que li donaran el toc especial:

Milfulles de patata amb muselina d'all


Ingredients (per a 2 cassoletes):
  • 600 grams de patates pelades.
  • 2 ous a temperatura ambient.
  • 2 grans d'all.
  • 150 grams de sobrassada sense pell i a temperatura ambient.
  • Oli d'oliva suau 0,4º.
  • Mel.
  • Sal.

Elaboració:
  1. Fregir els dos grans d'all (també es podria fer servir all escalivat i no caldria fregir-lo). Reservar-los.
  2. Preparem un plat fondo amb aigua de l'aixeta a temperatura ambient.
  3. Tallem les patates amb una mandolina (per tal que tots els trossos tinguin el mateix gruix d'un mil·límetre). Si no teniu mandolina, es pot fer a ganivet o amb un pelador de patates.
  4. Anem posant les làmines de patata al plat amb aigua (per tal que no s'oxidin).
  5. Quan haguem tallat les patates, posem el forn a preescalfar-se a 200 ºC.
  6. Agafar 4 cassoletes que puguin anar al forn i, a 2 d'elles, col·locar-hi tots els trossos de patata escampant-los per tal de cobrir tota la superfície. Anar fent capes fines superposant les làmines.
  7. Posar les cassoletes al forn amb les altres a sobre. Així les patates es couran però no es cremaran de la part superior.
  8. Passats uns 30 minuts, treure del forn i punxar amb un ganivet per comprovar que les patates ja estiguin cuites. Reservar. No apaguem encara el forn.
Per fer la muselina:
  1. A un got batidor, posar els 2 grans d'all, els 2 ous, 2 dits d'oli i la sobrassada trencada a trossos.
  2. Batre primer sense moure la batedora, poc a poc i fent pauses. A mesura que es lligui la muselina, anar movent a munt i avall la batedora. Si cal, afegir més oli en un rajolí fins a obtenir una textura de maionesa densa.
  3. Cobrir els milfulles de patata amb una bona capa de muselina.
  4. Posar les cassoletes al forn una altra vegada, deixar-ho 5 minuts vigilant constantment que no se'ns cremi. Fer un últim minut més, pujant la temperatura del forn a màxima potència i posant el mode gratinador.
  5. Passats els 6 minuts en total, treure les cassoletes del forn. Posar un rajolí de mel i una mica de sal a sobre la muselina i servir. 

Bon profit!


Comentaris