Pastís de patata i carn

En aquesta entrada us portem una recepta de pastís salat, molt fàcil de preparar i que queda boníssim:

Pastís de patata i carn


Ingredients:
  • 5 patates grosses.
  • Uns 400 grams de carn picada de vedella.
  • Mig paquet de mozzarella ratllada.
  • Una mica de formatge en pols.
  • Uns 400 grams de tomàquet fregit.
  • Herbes de Provença, alfàbrega i orenga.
  • Sal, pebre i oli d'oliva verge extra.

Elaboració:
  1. Posar l'aigua a bullir a una olla on hi càpiguen totes les patates.
  2. Netejar les patates sense pelar-les.
  3. Quan l'aigua estigui bullint, posar a coure les patates (trigaran uns 20 o 30 minuts, per saber si ja estan cuites, punxar-les amb un ganivet que ha d'entrar i sortir sense resistència).
  4. Un cop les patates ja estiguin cuites, escórrer-les i deixar-les refredar a temperatura ambient (sense passar-les per aigua).
  5. M'entres s'atemperen les patates, farem la salsa amb carn. A una paella, posem un bon raig d'oli y la carn picada trencada a pessics amb la ma.
  6. Coem fins que la carn estigui daurada.
  7. Afegim les herbes de Provença, alfàbrega i orenga i pebre al gust. Remenar i deixar coure uns minuts.
  8. Afegim el tomàquet fregit. Tapem i deixem que sofregeixi remenant de tant en tant.
  9. Quan ja puguem manipular les patates amb les mans, les pelem i les posem a un bol gros.
  10. Les aixafem amb una forquilla fins que quedin completament desfetes.
  11. Afegim un bon raig d'oli d'oliva, una mica de sal i pebre. Remenem fins que quedi una massa homogènia.
  12. Posem el forn a preescalfar-se a  200ºC.
  13. A un recipient que pugui anar al forn, escampem la massa de patata.
  14. Cobrim amb la salsa de tomàquet que conté la carn.
  15. Escampem per sobre el mig paquet de mozzarella, i ho acabem de cobrir amb una mica de formatge en pols.
  16. Posem al forn uns 15 o 20 minuts, vigilant que no se'ns cremi.
  17. Quan el formatge es comenci a gratinat, ho traiem del forn i servim.

Bon profit!


Comentaris