En aquesta entrada us portem una recepta de pastís salat, molt fàcil de preparar i que queda boníssim:
Pastís de patata i carn
Ingredients:
- 5 patates grosses.
- Uns 400 grams de carn picada de vedella.
- Mig paquet de mozzarella ratllada.
- Una mica de formatge en pols.
- Uns 400 grams de tomàquet fregit.
- Herbes de Provença, alfàbrega i orenga.
- Sal, pebre i oli d'oliva verge extra.
Elaboració:
- Posar l'aigua a bullir a una olla on hi càpiguen totes les patates.
- Netejar les patates sense pelar-les.
- Quan l'aigua estigui bullint, posar a coure les patates (trigaran uns 20 o 30 minuts, per saber si ja estan cuites, punxar-les amb un ganivet que ha d'entrar i sortir sense resistència).
- Un cop les patates ja estiguin cuites, escórrer-les i deixar-les refredar a temperatura ambient (sense passar-les per aigua).
- M'entres s'atemperen les patates, farem la salsa amb carn. A una paella, posem un bon raig d'oli y la carn picada trencada a pessics amb la ma.
- Coem fins que la carn estigui daurada.
- Afegim les herbes de Provença, alfàbrega i orenga i pebre al gust. Remenar i deixar coure uns minuts.
- Afegim el tomàquet fregit. Tapem i deixem que sofregeixi remenant de tant en tant.
- Quan ja puguem manipular les patates amb les mans, les pelem i les posem a un bol gros.
- Les aixafem amb una forquilla fins que quedin completament desfetes.
- Afegim un bon raig d'oli d'oliva, una mica de sal i pebre. Remenem fins que quedi una massa homogènia.
- Posem el forn a preescalfar-se a 200ºC.
- A un recipient que pugui anar al forn, escampem la massa de patata.
- Cobrim amb la salsa de tomàquet que conté la carn.
- Escampem per sobre el mig paquet de mozzarella, i ho acabem de cobrir amb una mica de formatge en pols.
- Posem al forn uns 15 o 20 minuts, vigilant que no se'ns cremi.
- Quan el formatge es comenci a gratinat, ho traiem del forn i servim.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada