Nyoquis de moniato amb boletus

Avui presentem una recepta que ja teníeu al bloc, però a la qual li hem canviat l'ingredient principal per fer-la més original.

Nyoquis de moniato amb boletus:


Ingredients:
  • 2 moniatos grans.
  • 1 kg de farina (no la farem servir tota).
  • 150 grams de boletus edulis o els bolets que més us agradin.
  • Una cullerada sopera de ceba per a sofregits (aquí teniu l'enllaç a la recepta).
  • Un parell de gots grans de brou de pollastre (també es pot fer amb brou de verdures).
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal i pebre.

Elaboració:
  1. Preescalfar el forn a uns 200 graus.
  2. Rentar els moniatos, tallar-los per la meitat, embolicar-los en paper d'alumini i ficar-los al forn.
  3. Deixar coure fins que es puguin punxar fàcilment amb un ganivet (45-60 minuts).
  4. Passat aquest temps, treure els moniatos de forn, desembolicar i deixar-los refredar fins que es puguin manipular amb les mans.
  5. Pelar els moniatos, posar-los en un bol gran i aixafar-los amb una forquilla.
  6. Afegir un bon pessic de sal, el rovell d'un ou i 300 grams de farina.
  7. Remenar per tal que s'integrin bé tots els ingredients.
  8. Folrar el taulell amb paper film, escampar farina i passar la massa de nyoquis a aquesta superfície.
  9. Ara és qüestió de paciència i de no desistir: anar afegint farina de 50 grams en 50 grams i anar treballant la massa fins que no s'enganxi en excés.
  10. Quan ja ho tinguem, dividim la massa en quatre parts i comencem a fer les petites boletes que seran els nostres nyoquis.
  11. Us recomano que en tot moment tingueu una mica de farina preparada, i que quan vegeu que la massa se us comença a enganxar una altra vegada a les mans, li passeu una mica de farina per la superfície.
  12. Fetes les boletes, faltaria donar-li la forma característica de nyoquis, però en aquest cas he preferit no manipular més la massa i deixar-les amb forma ovalada sense les marques.
  13. Per veure com se li podrien fer les marques podeu consultar la recepta de nyoquis de patata bàsica (aquí teniu l'enllaç).
  14. En aquest punt podem congelar els nyoquis que no consumirem (tenint cura de que no s'enganxin entre ells). I reservem la resta.
  15. Un cop ja tenim els nyoquis fets, netejarem molt bé els boletus i els tallarem a trossos petits.
  16. Posem aigua a bullir en una olla.
  17. En una paella gran, posem els boletus tallats a coure amb un bon raig d'oli.
  18. En uns minuts, afegim la cullerada de ceba per sofregit i pebre a gust. Remenem i deixem coure.
  19. Afegim el brou de pollastre, remenem i deixem coure per tal que redueixi.
  20. Quan l'aigua comenci a bullir, tirem 10 nyoquis i esperem a que es coguin.
  21. Sabrem que estan cuits quan comencin a surar.
  22. Anem traient els que ja estiguin llestos i n'anem afegint més, fins que tinguem tots els nyoquis cuits. Si els fem tots de cop se'ns poden enganxar.
  23. Fets els nyoquis i reduït el brou de pollastre, posem els nyoquis a la paella, remenem perquè s'impregnin bé de la salsa.
  24. Servir i acabar amb una mica més de pebre al gust.

Bon profit!

Comentaris