Avui presentem una recepta que ja teníeu al bloc, però a la qual li hem canviat l'ingredient principal per fer-la més original.
Nyoquis de moniato amb boletus:
Ingredients:
- 2 moniatos grans.
- 1 kg de farina (no la farem servir tota).
- 150 grams de boletus edulis o els bolets que més us agradin.
- Una cullerada sopera de ceba per a sofregits (aquí teniu l'enllaç a la recepta).
- Un parell de gots grans de brou de pollastre (també es pot fer amb brou de verdures).
- Oli d'oliva verge extra.
- Sal i pebre.
Elaboració:
- Preescalfar el forn a uns 200 graus.
- Rentar els moniatos, tallar-los per la meitat, embolicar-los en paper d'alumini i ficar-los al forn.
- Deixar coure fins que es puguin punxar fàcilment amb un ganivet (45-60 minuts).
- Passat aquest temps, treure els moniatos de forn, desembolicar i deixar-los refredar fins que es puguin manipular amb les mans.
- Pelar els moniatos, posar-los en un bol gran i aixafar-los amb una forquilla.
- Afegir un bon pessic de sal, el rovell d'un ou i 300 grams de farina.
- Remenar per tal que s'integrin bé tots els ingredients.
- Folrar el taulell amb paper film, escampar farina i passar la massa de nyoquis a aquesta superfície.
- Ara és qüestió de paciència i de no desistir: anar afegint farina de 50 grams en 50 grams i anar treballant la massa fins que no s'enganxi en excés.
- Quan ja ho tinguem, dividim la massa en quatre parts i comencem a fer les petites boletes que seran els nostres nyoquis.
- Us recomano que en tot moment tingueu una mica de farina preparada, i que quan vegeu que la massa se us comença a enganxar una altra vegada a les mans, li passeu una mica de farina per la superfície.
- Fetes les boletes, faltaria donar-li la forma característica de nyoquis, però en aquest cas he preferit no manipular més la massa i deixar-les amb forma ovalada sense les marques.
- Per veure com se li podrien fer les marques podeu consultar la recepta de nyoquis de patata bàsica (aquí teniu l'enllaç).
- En aquest punt podem congelar els nyoquis que no consumirem (tenint cura de que no s'enganxin entre ells). I reservem la resta.
- Un cop ja tenim els nyoquis fets, netejarem molt bé els boletus i els tallarem a trossos petits.
- Posem aigua a bullir en una olla.
- En una paella gran, posem els boletus tallats a coure amb un bon raig d'oli.
- En uns minuts, afegim la cullerada de ceba per sofregit i pebre a gust. Remenem i deixem coure.
- Afegim el brou de pollastre, remenem i deixem coure per tal que redueixi.
- Quan l'aigua comenci a bullir, tirem 10 nyoquis i esperem a que es coguin.
- Sabrem que estan cuits quan comencin a surar.
- Anem traient els que ja estiguin llestos i n'anem afegint més, fins que tinguem tots els nyoquis cuits. Si els fem tots de cop se'ns poden enganxar.
- Fets els nyoquis i reduït el brou de pollastre, posem els nyoquis a la paella, remenem perquè s'impregnin bé de la salsa.
- Servir i acabar amb una mica més de pebre al gust.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada